Jordanka-Nencheva

Среща за представяне на книгата "Солени времена"

Предстои ни незабравима среща с една забележителна жена – инициатор, вдъхновител и организатор на обществено значими проекти, която миналата година стана и автор на книга, носеща заглавието „Солени времена”.

Книгата е изпълнена с поезия, присъща на нейната искреност и оптимизъм, умело съчетана със суровата действителност на нашето съвремие. Поезията й обхваща значими периоди от личния и обществения живот и дейност на автора.

Госпожа Ненчева ще завладее аудиторията на Регионална библиотека „П. Р. Славейков”, и ще е на разположение за непринуден и откровен разговор с всеки посетил събитието, по теми свързани както с книгата, така и с богатата й обществена дейност.

Посветила е живота си на обществото, съчетавайки благородни каузи, които да подпомагат жената от всички възрасти.

Каузите й обхващат предложения за промени в законодателството на здравеопазването и образованието, за повече шансове относно реализацията на жените в сферата на бизнеса, политиката и властта.

Учредител и Председател на Асоциация „Да съхраним жената”, съорганизатор на конкурса „Жена предприемач и мениджър на годината”, университетски преподавател във ВУЗ, ръководител на отдел „Демографска и съдебна статистика” – ТСИ Варна, Изпълнителен Директор на МЗК „Европа” София, зам. директор на ЗПАД „Булстрад” ГА – Варна.

Д-р Ненчева е носител на наградата „Маргарет Голдинг” за изключителен принос и лична служба в полза на обществото, под нейно ръководство Асоциация „Да съхраним жената” става носител на отличителния знак на Министерството на труда и социалната политика за значими постижения в ефективното изпълнение на Закона за равнопоставеност на жените от 2018 г. 

 

Срещата ще се състои на 28 ноември от 17:30 часа в сградата на Регионална библиотека "П. Р. Славейков", ул. "Иванка Ботева" 2, гр. В. Търново. 

Организатор - Маргарита Сариева

Сподели

 


Партньори:

 

            banner softlib