Ioto PacovGrisha Trifonov

 

 

Творчески портрети на Гриша Трифонов и Йото Пацов

 

     Гриша Трифонов е роден през 1955 г. в гр. Харманли. Носител на националните литературни награди "Южна пролет", "Георги Братанов", "Изворът на Белоногата", "Златен ланец" (2007). Поет, бард, журналист, Гриша Трифонов е основоположник на ежегодните сбирки на поетите с китари "Поетични струни" в гр. Харманли. Член е на Съюза на българските писатели. Автор и изпълнител на много песни по стихове на популярни български поети. Носител е на големите награди за песен, присъдени от професионалното жури и от публиката на конкурса "Бургас и морето" през 2001 г. Издал е музикален албум - "Главната улица" през 2006 г.

 

     Йото Пацов е роден през 1949 г. в гр. София. Потеклото му е от с. Ъглен, с което е свързана значителна част от творчеството му. Автор е на разкази и новели, публикувани в периодичния печат, както и на сценарии за документални филми. Започва да пише и публикува в детските и средношколските издания още в началото на 60-те години на миналия век. Животът му впоследствие преминава през редакциите на най-тиражните вестници в България. Четвърто поколение ловец. Йото Пацов е бил главен редактор на в. „Вселена от тайни”, в. „Светлоструй”, в. „Фактор”, в. „Окото”, сп. „Стил на живот”, сп. „Св. Валентин”, сп. „Усури”, сп. „Ексклузив”, ТВ Центрумгруп”. Член e на Съюза на българските писатели.

 

Заповядайте на 05.02.2015 г /четвъртък/  в читалнята на библиотеката - централна сграда на ул. "Иванка Ботева" 2 от 17:30 ч.


 

Сподели

 


Партньори:

 

            banner softlib