Нощ на литературата 2013

 

        По повод 1150 г. от Великоморавската мисия на Светите братя Кирил и Методий, Чешкият център в София съвместно с Община Велико Търново и Народна библиотека „П. Р. Славейков”, организират публични четения на произведения на чешки автори.

        Началото бе поставено на 15 май от 9.30 ч. от ученици и преподаватели от Хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий” – Велико Търново, ръководени от старши преподавател Валентина Камбурова. Участниците прочетоха текстове на Карел Маха, Иржи Волкер, Иван Мърквичка, Георги Марков, Константин Иречек, Антонин Сова, Карел Крил, Ярослав Връхлицки, Ян Неруда, Карел Ербен и Витезслав Незвал. Книгите на тези автори са дарение на Библиотеката от Чешкия културен институт и първите им прочити се осъществиха днес.

        С музикални поздрави участваха млади китаристи от школата по китара към Младежки дом - Велико Търново, ръководени от Николай Минев и преподавателя по английски език в Хуманитарната гимназия – Рафи.

        От 16:00 ч. Николай Колев започна четенията във Филиал „Бузлуджа” с откъси от любими автори и книги.
        От 17:00 ч. четенията продължиха в централна сграда с рецитацията на избрани творби на автори от Австрия, Унгария, Македония, Русия, Франция, Великобритания, Полша, Хърватия от артиста поет Гено Мочуков, след което се преместиха в друго „гнездо”, където Антони Цонев чете творби на популярни автори.

 

stop view
/
   ozio gallery by joomla.it

   Сподели

    


   Партньори:

    

                     banner softlib   Logoslogan-BG   Investbank logo   logo-jooble