Мария Донева - Перце от дим

Maria_Doneva-Ima_strashno copy
Maria_Doneva-Magazin_za_obli_kamacheta copy
Maria_Doneva-Meko_Slance copy
Maria_Doneva-Perce_ot_dim copy

„Перце от дим” е най-новата книга на поетесата Мария Донева, излязла от печат преди броени дни.

ИК Жанет 45 Ви кани на среща с  авторката на 14 януари 2013 г. (понеделник) от 17.00 часа в Регионална библиотека „Петко Р. Славейков”, Велико Търново, ул. „Иванка Ботева” 2.

За Мария Донева: (виж блога на автора)

Мария Донева е завършила Българска филология в Софийския университет. Пише поезия, разкази, пиеси. Работи като драматург в ДТ „Гео Милев” – Стара Загора и като режисьор в Постоянния театър в Държавна психиатрична болница „Доктор Георги Кисьов” – Раднево. Пише текстове за песни и е част от проекта JAP (Джазът пее на български), с който има активна концертна дейност. Автор е на книгите със стихове „Очи за красотата”, „Сбогом на читателя”, „Празнината между нас”, „Има страшно”, „Прикоткване на смисъла”, „Меко слънце”, „Магазин за обли камъчета”.

За книгата:

Ина Бъчварова: „Снощи дочетох стиховете. Чудесни са, действат лечебно. Нито за момент не звучат фалшиво. Усещането е като за вълнено одеяло в студен ден. Толкова са талантливи и натъпкани с човечност, че имам чувството, че мога да ги пипна. Сякаш не са думи, а нещо материално и топло. Имаме късмет с такъв поет съвременник и пишещ на нашия език.”

Доротея Табакова: “…Но варих парче портокалова коричка в сиропа за баклавата и тя стана като стихотворение на Мария Донева!”

Милен Русков: „Мария е родена да бъде помощник, за различни неща. И по професията й си личи… Рядко качество в леко свирепия свят. Слава Богу, че тук-там има и по някой такъв.”

Юлиана Петрова: „Харесвам Мария Донева, заради деликатното й светоусещане и детска, неподправена искреност. Стиховете й са крехки като играчки за елха.”

Мария Канева: „Стихотворенията на Мария Донева са като топъл пуловер, като лека лятна рокля, като обикновен ден, но истински ден със светлина, звуци, обувки и много въздух. Думата за това място, на което съм, докато съм с тях, е уют. Уютно е на всичко в мен, и на костите ми, и на ръцете ми, и на всички гънки на натъпканата ми по дупките душа, която излиза и почва да се разполага като царица...”

София Несторова: „Стиховете на Мария Донева са... съхранена човечност. От едно стихотворение може да реставрираш любовта, от друго - милостта, от трето - радостта, от четвърто - възторга пред Сътворението... И така, докато получиш цялостен човек.”

stop view
/
   ozio gallery by joomla.it

   Сподели

    


   Партньори:

    

                     banner softlib   Logoslogan-BG   Investbank logo   logo-jooble